CV ομιλητών

Δέσποινα Διαμαντάκου
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής

diamantakouΠροϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού όπου πρωταρχικό καθήκον της είναι η επεξεργασία του στρατηγικού σχεδιασμού της εθνικής τουριστικής πολιτικής στο πλαίσιο περιφερειακών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών. Είναι αριστούχος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε υποτροφία να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης - Παρίσι Ι. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. Η κυρία Διαμαντάκου είναι στέλεχος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ανθρωπίνων πόρων, διοικητικών θεμάτων και επιχειρησιακού σχεδιασμού δημόσιων οργανισμών.

 

Ιωάννης Μπουτίνας
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας

mpoutinasΓεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1969, όπου και φοίτησε τα μαθητικά του χρόνια. Μετά τις σπουδές του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, επέστρεψε στα Μετέωρα, όπου εργάστηκε σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε λίγο διάστημα δραστηριοποιήθηκε με την ίδρυση ανταλλακτηρίου συναλλάγματος. Παράλληλα αύξησε τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις τουριστικές επιχειρήσεις ως οικονομικός τους σύμβουλος και μελετητής, κάνοντας συνεργασία με τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Το 2014 εκλέχτηκε ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού και από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού για την Π.Ε. Τρικάλων. Παράλληλα είναι και υπεύθυνος της Π.Ε. Τρικάλων για τον ενιαίο φορέα τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Τον Αύγουστο του 2017 αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης.

 

Θεόδωρος Μεταξάς
Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

metaksasΟικονομολόγος ΑΠΘ, κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων από το Kingston University U.K (MBA) (1996-1998) και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2000-2001) με ειδίκευση στη «Χωροταξία και Περιφερειακή Πολιτική» και Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος με ειδίκευση στην «Αστική Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε τρεις φορές υποτροφία από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η διδακτορική του έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Σπουδές στη βασική έρευνα». Από το 1997 ως το 2001 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων και ως εισηγητής σε προγράμματα μάρκετινγκ, μάνατζμεντ και τουριστικής ανάπτυξης σε ιδιωτικά κολλέγια, επιχειρήσεις και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ παράλληλα από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Μάιο του 2010 υπήρξε διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Επίσης από το 2008 είναι Σύμβουλος Καθηγητής (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στον τομέα «Σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», όπου διδάσκει «Ανθρωπογεωγραφία και Υλικό Πολιτισμό της Ευρώπης» και από το 2014 διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και είναι πιστοποιημένος εισηγητής από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα «Οικονομίας» και «Τουρισμού». Έχει περισσότερες από 60 δημοσιευμένες εργασίες σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων, European Planning Studies, Resources Policy, Journal of Contemporary European Studies, International Journal of Sustainable Development and Planning, Journal of Developing Areas, Tourism Today, Evolutionary and Institutional Economic Review, Business History, Place Branding and Public Diplomacy κ.α., ενώ παράλληλα είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργασίες σε περισσότερα από 40 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, ενώ παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή σε 30 ερευνητικά προγράμματα, εθνικού και ευρωπαϊκού σκέλους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αστική ανάπτυξη και το χωρικό ανταγωνισμό, την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων, τις μεθόδους έρευνας, τον στρατηγικό σχεδιασμό και την αστική διαχείριση, την τουριστική ανάπτυξη και το μάρκετινγκ του τόπου ειδικότερα στη γεωγραφική ζώνη της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης. Το έργο του έχει τύχει διεθνής αναγνώρισης με περισσότερες από 700 ετεροαναφορές

 

Νανά Ασμένη
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

asmeniΈχει εμπειρία της τουριστικής βιομηχανίας από πολύ μικρή ηλικία καθότι βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση των γονιών της στον χώρο υποδοχής ξενοδοχειακών διαμερισμάτων. Ως εκ τούτου, η μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική της πορεία δεν θα μπορούσε να είχε άλλο προσανατολισμό από τον κλάδο του τουρισμού. Αποφοιτώντας με άριστα από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, φοίτησε στο πανεπιστήμιο Thames Valley University στο Λονδίνο όπου έλαβε πτυχίο Διεύθυνσης Τουρισμού με εξειδίκευση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Ακολούθως, έλαβε μεταπτυχιακό επαγγελματικό δίπλωμα στον τομέα του Τουριστικού Μάρκετινγκ του Chartered Institute of Marketing Ην. Βασιλείου.

Εργάστηκε ως Marketing and Product Executive στο τμήμα εξερχόμενου τουρισμού του τουριστικού οργανισμού Louis Group καθώς και στο τμήμα εισερχόμενου τουρισμού στο Αεροδρόμιο Λάρνακας της ίδιας εταιρείας. Αμέσως μετά εργάστηκε για οκτώ χρόνια ως Διοικητική Λειτουργός στο Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου. Εδώ και επτά χρόνια είναι η Λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας όπου με σκληρή δουλειά καταβάλλονται αποτελεσματικές προσπάθειες για αναβάθμιση του τουρισμού της Λάρνακας. Η μέχρι σήμερα εμπειρία και το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο της έχουν προσφέρει ευρεία και σφαιρική γνώση της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

 

Λεωνίδας Μπαμπάνης
Γενικός Διευθυντής North Event Ltd

mpampanisΑπό το 2007 έως και σήμερα είναι ο Ιδρυτής και Γενικός διευθυντής της εταιρείας North Events Ltd.. Την πενταετία 2001-2006 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Ομίλου Βαρδινογιάννη, Choose Media A.E., ενώ κατέχει δεκαετή προϋπηρεσία ως εμπορικός διευθυντής στις εταιρίες Hellas Net A.E και στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών FORTHNET A.E. Υπήρξε ιδιοκτήτης της εταιρίας Ανάπτυξης Λογισμικών, ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Α.Ε. Software House, ενώ κατέχει πενταετή εργασιακή εμπειρία ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά.

 

 

 

 

Νικόλαος Πιτσούλης
Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ

pitsoulisΙδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. και επίσημος εκπρόσωπος της εταιρίας σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους, άνεργους και ομάδες που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα σχετικά με την τοπική και τουριστική ανάπτυξη, τον αειφόρο τουρισμό, τον ιατρικό τουρισμό, την ανάπτυξη έξυπνων τουριστικών προορισμών και την ανάπτυξη αγροτικών περιοχών με βάση τις πολιτιστικές αξίες. Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη και υλοποίηση ποικίλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που αφορούν την προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αποκεντρωμένων περιφερειών. Έχει συνεργαστεί τόσο με εθνικούς όσο και με Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, καθώς και με επιχειρήσεις του τουριστικού και ιατρικού τομέα, ενώ είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ποικίλων αναπτυξιακών έργων, που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της τουριστικής βιομηχανία.
Τα προσόντα του περιλαμβάνουν επίσης έρευνα και ανάπτυξη εκπαιδευτικών καινοτόμων και συμμετοχικών εργαλείων και μεθοδολογιών, σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού, ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών, διαχείριση έργων καθώς και καθοδήγηση και mentoring στον τομέα του τουρισμού.

 

Χρήστος Κουτσόπουλος
Γενικός Διευθυντής Xenia Palace Πορταριά

koutsopoulosΑπόφοιτος του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (Schiller International University of Strasbourg) με αντικείμενο την Διοίκηση Επιχειρήσεων και με εξειδίκευση στην Διεύθυνση Ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων από το 2003 εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος διακεκριμένων ξενοδοχειακών και μη επιχειρήσεων και ομίλων έχοντας στην πορεία του διαγράψει εξαιρετική επαγγελματική διαδρομή με εταιρείες όπως HILTON, GRECOTEL, ΤΙΤΑΝΙΑ, PENTELICON GROUP OF COMPANIES. DEMCO GROUP OF COMPANIES, KINSTERNA, DOMOTEL κ.α

Από το 2004 και έχοντας παράλληλα μοναδική αγάπη στην διάχυση της γνώσης έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών, σεμιναρίων, διαλέξεων και εκπαιδεύσεων σε ανώτατα δημόσια αλλά ιδιωτικά ιδρύματα με θεματολογία management, ηγεσία, οικονομία και διοίκηση, επικοινωνία – ανθρώπινες συμπεριφορές, και εφαρμογές της, συναισθηματική νοημοσύνη - εφαρμογές στον εργασιακό χώρο κ.α. Επίσης κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει διατελέσεις Ακαδημαϊκός Σύμβουλος και καθηγητής σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οργανισμούς.

Ολοκληρώνοντας το Δεκέμβριο του 2017 την τριετή γενική διεύθυνση του Kinsterna Hotel το οποίο συγκαταλέγεται στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου (σύμφωνα με τον παγκόσμιο οδηγό Conde Naste) αποφάσισε να εργαστεί ως Γενικός Διευθυντής στο Xenia Palace της Πορταριάς μέλος της Star Hotelsμε σκοπό όχι μόνο την βελτίωση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αλλά και την συνεισφορά του μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων του στην ευρύτερη αναβάθμιση της αγαπημένης του περιοχής του Πηλίου.

 

Θωμάς Πούλιος
ΕΔΙΠ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

pouliosΚάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA. Έχει περισότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με αντικείμενα διδασκαλίας, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Διεθνή Συστήματα Κρατήσεων, e-Marketing, κ.α. Εκτός από την διδακτική του εμπειρία, εργάστηκε για περισσότερα από εννέα έτη στη διαχείριση και τον έλεγχο έργων, ενώ διδάσκει σε σεμινάρια εκτός Ελλάδας στον τομέα της Επιχειρηματικότητας Διαδικτύου. Ο κ. Πούλιος συμμετέχει και συντονίζει μια σειρά έργων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην έρευνα στον τομέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν και του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Επίσης, συμμετέχει ως σύμβουλος ανάπτυξης ηλεκτρονικού επιχειρείν σε διαδικτυακά κανάλια διανομής αποθεμάτων, όπως το Hotel Availabilities channel manager, το Finalbooking.com B2B, η Tourism Apps κ.λπ.

 

Βάσω Αναστασοπούλου
Διευθύντρια Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Έργων, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ

anastasopoulouΔιευθύντρια Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Έργων στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, ένας διακεκριμένος οργανισμός με Εκπαιδευτικά κέντρα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας. Ξεκίνησε να εργάζεται στο ΔΗΜΗΤΡΑ πριν από 14 χρόνια ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει προγράμματα για περισσότερους από 40.000 εκπαιδευομένους. Στην παρούσα θέση της, τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν έρευνα, μεταφορά καινοτομίας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Έχει σχεδιάσει και διαχειριστεί περισσότερα από 150 προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, τα οποία υλοποιήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (Erasmus+, Leonardo, Grundtvig, Daphne, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Equal, Adapt, Employment, Interreg, κ.α.). Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην "Εκπαίδευση Ενηλίκων" (M.Sc.), καθώς και στη “Διοίκηση Επιχειρήσεων” (ΜΒΑ).

 

 

Χριστόδουλος Ακρίβος
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Νεάπολης Κύπρου, Εμπειρογνώμων Οίκου Πιστοποίησης ACTA.

akrivosΔιδάσκει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Έχει σπουδάσει οικονομικά και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τον τουρισμό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Ακαδημία του Στρασβούργου στη Γαλλία. Είναι μέλος διεθνών οργανισμών και αξιολογητής σε επιστημονικά περιοδικά.

 

 

 

Παπαδούλης Αποστόλης
Γενικός Διευθυντής ΑΕΔΕΠ.

papadoulisΕίναι πτυχιούχος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, του Kingsway Princetton College of London σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Θεσσαλίας. Κατά τη περίοδο 2005-2015 διετέλεσε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2003 είναι Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από το 1997 ανήκει στην δύναμη της ΑΕΔΕΠ και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Φυσικής Παρακολούθησης Έργου για την παρακολούθηση της υλοποίησης των προγραμμάτων και των δράσεων που διαχειρίζεται η ΑΕΔΕΠ.

 

 

 

Δημητριάδης Σταύρος
Μέλος Ομάδας Έργου ΑΕΔΕΠ.

dimitriadisΕίναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιστήμη της Διοίκησης από το Staffordshire University. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γερμανικής Γλώσσας. Είναι μέλος της ομάδας έργου της Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.